Sinopsis

Larping Out Loud er en rollespilspodcast på dansk af Katrine Wind og Kathrine Abel. Fokus er især på liverollespil, freeform scenarier (Fastaval-format) og til dels blackbox. Alle afsnit gennemgår forskellige emner i kategorierne spil og design - især inden for LARP. Ofte inviteres et spændende menneske i studiet til en samtale om erfaringer, anekdoter og hvad der foregår i rollespilsmiljøet. Dette første afsnit indeholder en præsentation af podcasten og værterne.

Episodios

 • 23. Publikum til rollespil

  23. Publikum til rollespil

  15/07/2020 Duración: 39min

  I dagens afsnit taler vi om publikum til rollespil. Abel skrev bachelor om dette emne, og Wind får udfordret sin kritiske opfattelse af, hvad publikum til rollespil kan og ikke kan. 

 • 22. Tryghedsupdate og debriefing m/Klara Rotvig

  22. Tryghedsupdate og debriefing m/Klara Rotvig

  12/06/2020 Duración: 01h22min

  Klara er tilbage! Vi skal høre en opdatering på, hvordan det går med tryghedsarbejdet i Bifrost, og derudover fortæller Klara om sine tanker omkring debriefing i rækken af podcastafsnit, der går fra planlægning til evaluering. Dette specialafsnit er optaget i en rollespilskælder i Vanløse, og Klara kommer med guldkorn omkring, hvad en debiefing kan og hvordan det kan gøres - for skal der overhovedet være en debriefing efter et rollespilsscenarie?

 • 21. Afvikling 2.0: Det praktiske m/Daniel Larsen

  21. Afvikling 2.0: Det praktiske m/Daniel Larsen

  02/06/2020 Duración: 59min

  Vi har fået eksperthjælp i anden del af vores føljeton om afvikling. Logistik, hård sikkerhed og det med at afvikle andres scenarier er noget, Daniel Larsen har beskæftiget sig meget med. Så hvad skal man vide? Og hvorfor gider man lægge det hårde, praktiske og ofte nærmest usynlige arbejde til andres scenarier? Vi slår et slag for, at vi skal hylde og passe meget bedre på vores praktiske folk. Der er ikke så mange af dem, og mange laver et uvurderligt stykke arbejde i foreningerne og til enkeltstående scenarier.

 • 20. Afvikling: Don’t be a douche

  20. Afvikling: Don’t be a douche

  14/05/2020 Duración: 45min

  Afvikling af scenarier er da noget, man “bare gør”, ikke? I dagens afsnit går vi ind i nogle af de ting, vi selv har gjort skidt og oplevelser, vi ikke synes du behøver at gentage. Og så er kulturforskelle er ikke kun relevante i internationale scenarier, men bare forskellige steder i landet og endda grupper inden for de samme foreninger kan have totalt forskellige tilgange til spiloplevelsen. Så hvordan favner du dem alle sammen? Lyt med, om du er enig.

 • 19. Planlægning eller kaos: Vores tre bedste tips

  19. Planlægning eller kaos: Vores tre bedste tips

  10/04/2020 Duración: 42min

  Surprise surprise: Det kan være en god idé at planlægge sit scenarie på forhånd. Men det er faktisk ikke så enkelt. Rollespilsscenarier kører ofte i en begrænset periode, men der er lang tid op til, hvor du både skal holde spillernes interesse og sørge for, at de ikke får informations-overload. Vi opsummerer med de bedste råd - og hvad vi selv foretrækker.

 • 18. NPC’er, hjælpere og andet godtfolk

  18. NPC’er, hjælpere og andet godtfolk

  26/03/2020 Duración: 36min

  Som rollespilsarrangør har man nærmest altid behov for hjælp for at få scenariet til at løbe af stablen. Det kan være til madlavning, opsætning, NPC-roller eller alle mulig andre funktioner. I dette afsnit går vi igennem, hvordan du som arrangør giver den bedst mulige oplevelse til dine hjælpere, og at du samtidig får opfyldt de behov, du har for hjælp. Og så kommer vi ind på det der med betaling for den slags hjælp….

 • 17. Bifrost ifølge Forkvinden m/ Maja Toft Løvbakke

  17. Bifrost ifølge Forkvinden m/ Maja Toft Løvbakke

  28/01/2020 Duración: 59min

  Landsforeningen Bifrost er paraplyorganisationen for de fleste danske rollespilsforeninger. Men hvordan er organisationen egentlig bygget op? Forkvinde Maja Toft Løvbakke fortæller om, hvad status fra Bifrost er, og hvad hun har fokus på for tiden. Vi kommer også ind på, hvilken betydning Bifrost har i det danske rollespilsmiljø og hvordan Landsorganisationen har rykket sig de seneste år. Som en lille bonus har vi en skarp snak om Forum.

 • 16. Foreningsarbejde m/Ida Juul Farver

  16. Foreningsarbejde m/Ida Juul Farver

  11/12/2019 Duración: 57min

  Rollespilsforeningerne er arnested for mange udøvere af vores hobby. Foreningerne bliver drevet af frivillige ildsjæle, der sørger for, at mange voksne og børn har en fælles legeplads år efter år. Ida har siddet som forkvinde i Hareskoven de seneste seks år, og hun giver et indblik i, hvordan foreningen bag Danmarks ældste liverollespilskampagne fungerer.

 • 15. At arrangere andres scenarier m/Oliver Nøglebæk

  15. At arrangere andres scenarier m/Oliver Nøglebæk

  22/10/2019 Duración: 37min

  Hvad kan man lære af at sætte andres scenarier op? Dette og meget mere svarer Oliver Nøglebæk på i dagens afsnit. Vi kommer hele vejen rundt om både kreative og praktiske fordele og ulemper ved, at undlade at lave sit eget scenarie helt fra bunden. "Og så får man gode point ved at give de oprindelige designere mulighed for at spille deres eget scenarie", fortæller Oliver.

 • 14. Sofie Støvelbæk

  14. Sofie Støvelbæk

  03/10/2019 Duración: 53min

  Sofie Støvelbæk er CEO for Rollespilsakademiet, tilbagevendende arrangør af de danske versioner af Knudepunkt, brætspilsdesigner - og meget mere. Larping Out Loud introducerer et format, hvor Abel og Wind taler med mennesker i det danske rollespilsmiljø om deres egne projekter og erfaringer i stedet for at fokusere på et bestemt emne. Sofie er den første i rækken af gæster, hvor vi ikke tager ét bestemt tema op.

 • 13. Teater som ramme for rollespil

  13. Teater som ramme for rollespil

  17/09/2019 Duración: 31min

  Hvordan kan det fungere at basere et rollespil på teater? Vi har tidligere talt om Inside Hamlet, men dette afsnit tager udgangspunkt i, at Abel var til A Nice Evening With the Family i Sverige i juni. Vi bruger hendes oplevelser fra scenariet til at tale om gevinster og udfordringer ved at tage konkrete teatermanuskripter og basere sit larp på disse.

 • 12: Let’s talk about sex m/Maria Østerby

  12: Let’s talk about sex m/Maria Østerby

  26/08/2019 Duración: 48min

  Seksuelle relationer mellem karakterer er en del af rollespil, der kan være udfordrende at spille - og at tale om! Hvordan skal vi lige gå til det? Det har både gæst og værter stærke holdninger til i dagens afsnit, hvor Maria Østerby er på besøg. På Forum 2018 afholdt hun et oplæg, hvor hun gennemgik diverse sexteknikker, og hvordan de havde virket for hende til forskellige rollespil. Teknikkerne bliver udfoldet og flere føjet til i en ivrig diskussion, der også kommer ind på kroppe og forventningsafstemning.

 • 11. Mens vi bleeder

  11. Mens vi bleeder

  05/08/2019 Duración: 38min

  Bleed beskriver følelsen af, at visse elementer af en karakter flyder over i spilleren eller omvendt. Det bliver ananas i egen juice, når samtalen startes, da Abel sidder midt i en følelse af bleed efter Winds scenarie Spoils of War. Og det kan afsløres, at rollespilsdesignere også kan være meget påvirkede efter et scenarie. Det er ikke et hardcore teoretisk afsnit om bleed men mere en situationsrapport og tanker, mens vi sidder i det.  

 • 10: Ung arrangør m/ Ann Christensen

  10: Ung arrangør m/ Ann Christensen

  20/07/2019 Duración: 44min

  Hvordan er det at starte med at arrangere rollespil som ung i dagens Danmark? Og hvad sker der rollespilsmæssigt blandt de unge voksne? Nye generationer af rollespilsarrangører udspringer af foreninger, efterskoler og andre rollespilsmiljøer, men er der nogen barrierer ved at være ung arrangør i dag? Larping out Loud har inviteret Ann Christensen ind til en snak om rollespil, arrangørarbejde, aldersfordomme og foreningen Elysion, hun har været med til at starte i Aarhus.  

 • 9. Karakterskrivning m/Freja Gyldenstrøm

  9. Karakterskrivning m/Freja Gyldenstrøm

  10/06/2019 Duración: 59min

  Karakterer er en essentiel del af de fleste rollespil. Vi har inviteret Freja Gyldenstrøm ind til at fortælle om, hvordan hun skriver karakterer. Freja er en eftertragtet karakterskriver blandt designere i det internationale rollespilsmiljø og har nogle råd til andre, der gerne vil det samme. Det er altså ikke en gennemgang af “hvordan man skriver en karakter” eller “hvilke typer karakterer findes” - det er en indsigt i, hvordan karakterer for eksempel bliver skrevet i disse år. 

 • 8: Frontloading og backloading, et designværktøj

  8: Frontloading og backloading, et designværktøj

  08/05/2019 Duración: 30min

  Spændingskurver er måske ikke den mest sexede del af dit scenarie at overveje. Men det er vigtigt! I dagens afsnit får du forslag til, hvordan du kan bygge dit scenarie op dramaturgisk samt nogle eksempler på scenarier, der bruger de opbygninger. Abel tager dig sikkert igennem to af de mest benyttede modeller i dramaturgien til at opbygge et narrativ, og Wind trodser modellerne og slår et slag for sin kæphest omkring at lave frontloadede scenarier. 

 • 7: Fastaval-special m/Joan Zenia Juhl Hansen og Louise Floor Frellsen

  7: Fastaval-special m/Joan Zenia Juhl Hansen og Louise Floor Frellsen

  23/04/2019 Duración: 57min

  Fastaval betegnes af mange danske rollespillere som “Nørdernes Jul”. Dagens afsnit tager jer lyttere med ned i Fastavals maskinrum, og gæsterne er leveringsdygtige både interessante perspektiver og anekdoter. Louise Floor Frellsen er scenarieansvarlig og har selv skrevet adskillige, fremragende scenarier til Fastaval, og Joan Zenia Juhl Hansen viste sig kort efter optagelsen at modtage årets “Æresotto” for mange års utrætteligt, frivilligt arbejde på og omkring Fastaval - og specifikt for hendes arbejde med at introducere tryghedsværterne.  

 • 6. 60/40-design med Ann Kristine Eriksen

  6. 60/40-design med Ann Kristine Eriksen

  10/04/2019 Duración: 53min

  Samtalen med Ann Kristine Eriksen udvikler sig til en begyndende teori omkring, hvad spillere bringer med sig, som man som designer skal være opmærksom på. Det sker til stor begejstring for værterne Katrine Wind og Kathrine Abel. 60/40-teorien er bare en lille del af, hvad dette afsnit har at byde på. Ann Kristine Eriksen har stor erfaring som designer af især Fastaval- og Black Box-scenarier, og hun udfolder også, hvorfor hun lægger vægt på, at “du skal designe dit scenarie - ellers gør dine spillere det”. 

 • 5. Forventningsafstemning og kommunikation

  5. Forventningsafstemning og kommunikation

  30/03/2019 Duración: 29min

  Ét af Larping Out Loud-værternes yndlingsord i rollespilsdesign er “Forventningsafstemning”. I dagens afsnit gennemgår Kat(h)rinerne deres erfaringer med og tips til kommunikation med spillere - og eksempler på, hvad man i hvert fald ikke skal gøre. Dét der med kommunikation er ikke altid så let, som man tror. Men et par simple grundregler kan gøre processen meget nemmere.  Det gennemgår podcasten i dag, 

 • 4: Tryghed m/Klara Rotvig

  4: Tryghed m/Klara Rotvig

  29/03/2019 Duración: 51min

  Hvordan kan man som rollespilsdesigner arbejde med tryghed til sine scenarier? Hvad skal man være opmærksom på? Klara Rotvig har bidraget til Landsforeningen Bifrosts arbejde med at lave en guide til arrangører. Som ekspert på tryghedsområdet uddeler Klara i dagens afsnit guldkorn med tips og tricks til “hvad det der tryghed er, og hvordan man kan arbejde med det”. 

página 1 de 2

Informações: