Ipoteze În Cti

Informações:

Sinopsis

Podcasturile Telegraful

Episodios

  • Vorbe

    24/05/2020

    Vorbe

  • Episodul TE15: „Sunt tânăr, doamnă, tânăr!”—Dar cum devin cetăţean?

    20/11/2019 Duración: 24min

    Al doilea tur al alegerilor pentru Preşedintele României este programat pentru 24 noiembrie, la secţiile de votare din ţară. În străinătate, cetăţenii români vor putea vota în secţiile de votare încă de vineri, ora locală 12:00, adică 22-24 noiembrie. De asemenea, doar în străinătate este disponibilă şi varianta votului prin corespondenţă, iar unii dintre concetăţenii noştri deja au început să-şi trimită voturile în plic, anticipat.

  • Episodul TE14: Cât de mult îţi preţuieşti votul?

    05/11/2019 Duración: 23min

    Poate ai hotărât deja cui să-i dai votul, poate că deja te-ai informat despre procesul de votare şi ai aflat câteva detalii despre ce înseamnă observarea alegerilor. Dacă eşti în căutarea unei alternative pentru a te acredita ca observator sau dacă vrei să afli mai multe despre cât de mult valorează un vot, ascultă dialogul nostru cu Elena Calistru de la Funky Citizens.

  • Episodul TE12b: Ce rol are un observator în secţia de votare?

    04/11/2019 Duración: 22min

    Conversaţia noastră cu Cezara Grama de la Expert Forum continuă cu o comparaţie între evenimentele de informare organizate de Telegraful Electoral la Galaţi şi Chişinău. Cezara ne explică de ce nu prea mai este posibil votul multiplu şi care este rolul observatorilor în relaţie cu numărarea voturilor. Aflăm împreună detalii foarte concrete despre înfăptuirea democraţiei la firul ierbii, în secţiile de votare, dar şi despre modul în care sunt soluţionate problemele care pot apărea în realitate, deşi nu sunt neapărat reglementate în lege.

  • Episodul TE12a: Ce înseamnă un „vot corect” şi cum putem observa procesul de votare?

    03/11/2019 Duración: 22min

    Episodul TE12a: Ce înseamnă un „vot corect” şi cum putem observa procesul de votare?

  • Episodul TE11: „Eu cu cine votez?” Cum mă informez despre cui să-i dau votul meu?

    01/11/2019 Duración: 20min

    Cetăţeanul turmentat îşi pune această întrebare cel puţin de la 1884, când I.L. Caragiale a aşternut pe hârtie textul piesei de teatru O scrisoare pierdută. 135 de ani mai târziu, noi nu ne aflăm deloc în aceeaşi situaţie, pentru că avem toate informaţiile, despre toţi candidaţii în alegeri, disponibile pe telefonul mobil.