Alphov Lopez

Alphov & Lopez

Sinopsis

Podden Alphov & Lopez, med Michael Alphov och Oliver Lopez, är till för dig som vill få tips på effektiva metoder inom personlig effektivitet och försäljning. Ett nytt avsnitt varannan torsdag. Läs mer och diskutera alla avsnitt på den officiella Facebooksidan som du hittar på www.facebook.com/alphovlopez

Quién oyó esto, también escuchó:


Episodios

 • 100 - 8 tips för att bli bättre på att avsluta saker
  100 - 8 tips för att bli bättre på att avsluta saker
  Duración: 47min | 24/10/2019

  Du kommer till jobbet pigg och utvilad. Du säger hej till dina kollegor och hämtar en kaffe. Du slår dig ned vid din arbetsplats och startar din dator. Det första programmet du öppnar är mailen och redan här börjar en känsla av att inte ha kontroll infinna sig. Att avsluta saker är det sista du tänker på och så kan vi inte ha det. I veckans avsnitt tar vi upp 8 enkla men väl fungerade tips för att blir bättre på att avsluta det som påbörjats. Dag efter dag. Trevligt lyssnande! Podcasten drivs av sälj- och marknadsexperten Oliver Lopez samt ledarskap- och effektivitetsexperten Michael Alphov. Oliver driver till vardags Structsales AB och Michael driver Effektiva Metoder AB samt Institutet för Chefsutveckling AB.

 • 99 - Är du säljare eller psykolog?
  99 - Är du säljare eller psykolog?
  Duración: 49min | 10/10/2019

  Att vara en professionell säljare ställer stora krav på anpassningsförmåga. Du måste vara driven men samtidigt inlyssnande. Du måste måste utmana utan att gå över gränsen. Du måste skapa förtroende men samtidigt inte vara före nära kunden. Så frågan är relevant; är du säljare eller psykolog? Trevligt lyssnande! I podden Alphov & Lopez hör du Michael Alphov och Oliver Lopez.

 • 98 - Fokus på hjärnan med Kristina Bähr
  98 - Fokus på hjärnan med Kristina Bähr
  Duración: 01h25min | 26/09/2019

  Att vara medveten om hur hjärnan fungerar och hur den inte fungerar är ett ytterst aktuellt och relevant ämne. Vi är därför väldigt glada att, i detta avsnitt, gästas av barnläkaren Kristina Bähr som även driver Hjärnpodden mycket framgångsrikt. Hon guidar oss på ett pedagogiskt sätt genom områden som varför vi egentligen blir stressade, hur man kan träna sin hjärna och varför multitasking är förödande. Givetvis tar vi även upp ” elefanten i rummet”, skärmtid. Är det verkligen så farligt som alla säger? Vidare pratar vi om vad digitaliseringen gör med vår hjärna och vad blir konsekvenserna av att alltid vara tillgänglig? Sist, men inte minst viktigt, tipsar Kristina om hur du kan hjälpa din hjärna att utvecklas men också vikten av att ge utrymme för återhämtning. Trevligt lyssnande! Podden Alphov och Lopez görs av Michael Alphov och Oliver Lopez.

 • 97 - Agera som en vinnare
  97 - Agera som en vinnare
  Duración: 41min | 12/09/2019

  Agera som en vinnare säger många men vad är en vinnare egentligen? Vem kan definiera vad vinna innebär om man inte är med i en tävling? Varför är det så viktigt för många att ”besegra” andra? Vad gör andra som uppfattas som vinnare i mångas ögon? Trevligt lyssnande!

 • 96 - Live från Inbound 2019
  96 - Live från Inbound 2019
  Duración: 29min | 10/09/2019

  Oliver befinner sig i Boston för den årliga INBOUND konferensen som lockar över 20000 personer att träffas för att diskutera och presentera de senaste trenderna inom sälj- och marknadsföring. Oliver har snappat upp tre heta trender som han vill nu vill dela med sig av för att Du ska lyckas ännu bättre med din försäljning! Mer om eventet hittar du på www.inbound.com Trevligt lyssnande!

 • 95 - Passion
  95 - Passion
  Duración: 48min | 29/08/2019

  Från latinets patio som betyder lida. När du är passionerad för någonting så känns det inte jobbigt så vad har lida med saken att göra? Det blir lite klarare för man istället pratar om lidelse, att brinna för någonting, att motivationen är på plats och ditt fokus är stort. Det är passion. Frågan är dock: vad krävs för att man ska vara passionerad? Vilket ansvar har man själv och och vad behöver din chef och dina kollegor göra för att du ska ha chansen?  Trevligt lyssnande!  I podden hör du Michael Alphov och Oliver Lopez.

 • 94 - Sommarspaningar
  94 - Sommarspaningar
  Duración: 45min | 20/06/2019

  Sommarspaning och trender! Michael och Oliver har listat sina tre respektive viktigaste och mest aktuella spaningar inom sina områden. Det är ämnen som som att vara bekväm med att vara obekväm, att allt behöver ha ett högre syfte, den märkliga övertron på säljmetoder, varför vi behöver fler specialister och inte bara generalister samt massor av sköna stickspår!

 • 93 - Keenan
  93 - Keenan
  Duración: 01h15min | 06/06/2019

  Jim Keenan är namnet på mannen som gästar veckans avsnitt. Keenan har givit ut succéboken GAP Selling där han pratar om outbound selling, inbound selling, ABM och Social Selling. Givetvis är dessa ämnen och framförallt, Keenans tips inom samma områden kärnan i avsnittet. Dessutom blir det massor av prat om vikten av en riktigt bra behovsanalys som innebär att komma ner till grundproblematiken som kunden inte visste att han hade. Keenan går grundligt igenom en modell som han anser vara den rätta för just detta och den börjar på ”facts” och slutar på ”the root cause”. Kort sagt kan man säga att detta är ett fullmatat avsnitt som kommer lyfta din försäljning till nya höjder!

 • 92 - Så skapar du en stark innovationskultur 
  92 - Så skapar du en stark innovationskultur 
  Duración: 46min | 23/05/2019

  Innovation, utveckling och nyskapande är något som kommer långt ned på listan för många företag detta trots att man pratar om ämnet och säger att det är både viktigt och högt prioriterat. I en nyligen gjort undersökning hamnar Svenska företag på en blygsam 19:e plats, vilket inte är speciellt bra, gällande innovationskraft.  Varför kan man undra men framförallt, hur skapar man en stark innovationskultur för långsiktig framgång?  Trevligt lyssnande!

 • 91 - Satu Andersson 
  91 - Satu Andersson 
  Duración: 01h23min | 09/05/2019

  Satu Andersson, där har ni namnet på nästa kloka gäst i podden Alphov & Lopez. Satu arbetar idag som VD för Sveriges bästa rederi, Birka Cruises där hon varit med om att att skapa en innovationskultur med fokus på att hela tiden sätta kunden i fokus genom unika och annorlunda nyheter.  De har genomfört resor till tomten i Rovaniemi, ö-luffning i Östersjön, träningsresor med Friskis & Svettis samt en skidkryssning!  Satu menar att ingen av alla framgångar, som bolaget har haft, hade kunnat ske utan engagemanget från personalen så givetvis pratar vi om hur man skapar stolthet, engagemang och ett ”inre driv” hos alla medarbetare blandat med Satus syn på ledarskap.  Trevligt lyssnade!

 • 90 - The Fit Factors 
  90 - The Fit Factors 
  Duración: 43min | 25/04/2019

  Hur säkerställer man att man jobbar mot “rätt” typ av kund? Avsnitt 90 tar en rejäl djupdykning i den ideala kundprofilen och för att klargöra detta behöver man klargöra vilka "Fit Factors” som behövs för att hitta rätt. "Fit Factors" är saker som geografi, köpbeslut, förändringar i organisationen och vilken påverkan saker som händer i kundens bransch även påverkar oss i vår försäljning. Vad händer exempelvis vid ett VD-byte? Ökar eller minskar det möjligheten till avslut för dig och din affär?  The Fit Factors är för dig som verkligen vill sätta tänderna i en modell för att arbeta både nischat och fokuserat mot de kunder som ger dig mest avkastning och ett bra långsiktigt samarbete.  Trevligt lyssnande!

 • 89 - Det gränslösa arbetslivet
  89 - Det gränslösa arbetslivet
  Duración: 49min | 11/04/2019

  Dagens arbetsliv förändras snabbt. För snabbt kanske någon tycker och massor av forskning säger att stressen ökat av det ständiga ”trycket av nåbarhet”. Den andra sidan av myntet säger att det nya arbetslivet ger frihet, flexibilitet och möjlighet till individuell anpassning av arbetslivet.  Vad är rätt och vad är fel?  Kan man ens säga att något är rätt eller fel? Ska det vara upp till den enskilda medarbetaren att själv sätta gränserna för sitt arbetsliv eller tycker ni som oss att det behövs en gemensam tillgänglighetspolicy på alla arbetsplatser?  Trevligt lyssnande!

 • 88 - Alphov Lopez möter David Brock 
  88 - Alphov & Lopez möter David Brock 
  Duración: 01h13min | 28/03/2019

  David Brock, en verkligt genuin herre med lång erfarenhet som ledare, föreläsare och coach. Han har skrivit megasuccén ”The Sales Managers Survival Guide” som enklast kan beskrivas som en "hands-on" bok för alla som vill bli en bättre säljchef.  Sin verksamhet driver David via sitt bolag Partners in EXCELLENCE där hans framgångsrika blogg har vunnit utmärkelser som en av de 25 bästa bloggarna i världen inom försäljning (Utnämnt av bolaget HubSpot)  I avsnittet diskuterar vi hur man är en bra ledare och hur rollen som försäljningschef skiljer sig ifrån andra roller inom ledarskap. Dessutom pratar vi om hur en försäljningschef bör allokera sin tid för att hinna med det absolut viktigaste (som alltid blir åsidosatt) – att leda och coacha sina säljare till framgång! 

 • 87 - Så behåller du en full pipeline
  87 - Så behåller du en full pipeline
  Duración: 50min | 14/03/2019

  Hur ska en säljare jobba 2019 för att se till att han har tillräckligt många affärer på gång?  Hur stor ska en pipeline vara för att du ska öka sannolikheten att stänga tillräckligt många affärer för att göra din säljbudget?  En av de största utmaningarna idag för säljare är att man inte har tillräckligt många, eller relevanta affärer på gång i sitt CRM. Alldeles för många säljare och företagare ställer hoppet till den där stora affären som skall stänga året men genom att bryta ner årsbudgeten i mindre delbudgetar samt att fokusera på att ha en balanserad pipeline kan du enklare lyckas med att nå din budget.

 • 86 - Carl Fhager
  86 - Carl Fhager
  Duración: 01h14min | 28/02/2019

  Vi är mycket glada att presentera Carl Fhager som veckans gäst. Carl arbetar idag som advokat och delägare på MAQS advokatbyrå där han tillhör deras commercialgrupp och leder teamet som arbetar med sport & underhållning.  Han har en bred erfarenhet av förhandling av diverse avtal och det är inom ämnet effektiv förhandling som samtalet kretsar. I sin roll arbetar dessutom han med ett flertal fotbollsspelare vilket leder oss in på förhandlingsnack om aggressiva ryssar, ”övertrevliga" amerikaner samt vikten av att förstå österländsk kultur när en förhandling sker i Asien.  Carl har öven en bakgrund om sportchef i BK Häcken samt så driver han den framgångsrika podcasten, förhandlingspodden sedan 2016.  Vill du bli bättre på att förhandla och få tipsen på hur du ska öka sannolikheten för att ”vinna” så är detta avsnittet för dig.  Trevligt lyssnande!

 • 85 - 3 taktiska tips för att nå dina mål
  85 - 3 taktiska tips för att nå dina mål
  Duración: 52min | 14/02/2019

  Dina mål för året är på plats men hur ska det nu gå med allt? Hur ska du verkligen lyckas med att nå dit du vill? Hur ska du nå dina mål?  Målen kan kännas både ”stora”, svåra och ”långt borta” vilket gör att du kanske inte riktigt har något plan för hur du ska lyckas? Nu ska mål vara utmanande så känslan behöver inte vara fel men nu gäller det att fokusera på att göra jobbet dag efter dag.  Veckas podd kommer ge dig verktygen för att lyckas då Michael & Oliver pratar om tre taktiska och konkreta tips på hur du "plockar ned" dina årsmål till dagliga aktiviteter för att verkligen göra skillnad dag efter dag.  Trevligt lyssnande!

 • 84 - Jill Konrath
  84 - Jill Konrath
  Duración: 01h15min | 31/01/2019

  Vi är så glada att presentera Jill Konrath som gäst i veckans podd! Hon är idag en oerhört erkänd föreläsare, konsult och författare till böcker som: more sales, less time, agile selling snap selling. Dessutom räknas hon som "LinkedIn's #1 B2B Sales Expert to Follow”. Hennes karriär startade som säljare på Xerox där hon sedan blev säljchef och har under de senaste åren jobbat som konsult inom försäljning där hon hjälper företag att jobba värdebaserat med sin försäljning.  Det som är extra intressant med Jill är att hon under de senaste åren dessutom börjat fokusera på personlig effektivitet kopplat till försäljning, någonting som är extremt viktigt (och passande för podden).  I avsnittet diskuterar vi bland annat vilka egenskaper som framgångsrika säljare besitter, hur man "överlever" i en mer och mer digitaliserad värld samt så kan vi givetvis inte låta bli ett av våra favoritämnen; att arbeta värdeskapande och hur viktigt detta är i dagens försäljning.  Trevligt lyssnande!

 • 83 – 10 budord inför 2019
  83 – 10 budord inför 2019
  Duración: 45min | 17/01/2019

  Nytt år och nya möjligheter passar många på att säga i början av ett nytt år och det stämmer verkligen! Förändring behöver inte vara krångligt och utveckling behöver inte vara jobbigt. I årets första podd pratar Michael & Oliver om sina 10 viktigaste budord för att lyckas under 2019 vilket du inte vill missa. Det är budord innehållande alltifrån vikten av att veta vart man är på väg till att du ska fokusera på att hjälpa andra.  Trevligt lyssnande!

 • 82 – Alphov Lopez 2018 Awards
  82 – Alphov & Lopez 2018 Awards
  Duración: 01h08min | 13/12/2018

  Dags att stänga 2018 och årets sista avsnitt är som traditionen säger ett hyllnings- och tipsavsnitt inom massor av olika kategorier som: årets app, årets va!?, årets bok, årets modeord, årets detta borde jag göra mer av, årets inspiratör samt massor av trendspaning inför kommande år.  Trevligt lyssnade!

 • 81 – Behovsanalys i världsklass 
  81 – Behovsanalys i världsklass 
  Duración: 48min | 29/11/2018

  Den som frågar får svar. Genom att använda frågor och på rätt sätt få kunden att berätta och förstå mer vilka utmaningar hon har, kan vi lyckas att hjälpa kunden på ett sätt som funkar.  Vi pratar också om The Toyota way, Lean, hur klagomål kan bli önskemål samt tipsar om smarta frågeformuleringar för att göra en behovsanalys i världsklass!

 • 80 - Hållbara ledare 
  80 - Hållbara ledare 
  Duración: 48min | 15/11/2018

  Hållbart ledarskap, ännu ett modeord eller är det kanske viktigare än så? Många ledare har idag en situation som är helt orimligt med ett otydligt uppdrag, inga eller få gränser och begränsningar när det kommer till tillgänglighet och arbetstider. Vad blir konsekvensen?  Vill någon bli ledare och framförallt, hur kan vi ge förutsättningar i organisationer för att skapa hållbara ledare dvs. att människor i ledande positioner orkar vara ledare. Trevligt lyssnande!

 • 79 - Alla säljer, alltid!
  79 - Alla säljer, alltid!
  Duración: 43min | 01/11/2018

  Vi är alla säljare hela tiden, oavsett om vi säljer en produkt, en tjänst eller en idé. Den där gången när vi får med oss alla på en film, fastän det finns olika viljor - då har vi lyckats att “sälja in” just vår film. Att få en idé att bli verklighet är försäljning, att få mottagaren av idén att köpa just den och ingen annan är att lyckas sälja. Trevligt lyssnande!

 • 78 - Aktivitetsbaserade kontor 
  78 - Aktivitetsbaserade kontor 
  Duración: 51min | 18/10/2018

  Aktivitetsbaserade kontor, är det en trend eller ett smart sätt att arbeta?  I veckans avsnitt pratar Michael & Oliver om för- och nackdelarna med aktivitetsbaserade kontor. De pratar även om vilket ledarskap som behövs i den "nya miljön" samt vilka olika delar som måste vara på plats före, under och efter ett skifte till en aktivitetsbaserad arbetsmiljö. Trevligt lyssnande!

 • 77 - Sales Enablement 
  77 - Sales Enablement 
  Duración: 52min | 04/10/2018

  Få utdelning på dina Inbound Marketinginsatser!  Idag är det många företag som startat en Inbound marketing resa. Det är lika många som inte får ut tillräckligt bra resultat från sin satsning och detta kan bero på flera saker men allt för ofta beror det på att det ”content" man delar med sig av inte håller tillräcklig kvalité – för säljaren iallafall.  Allt "content" ditt företag sprider måste tjäna till att hjälpa säljarna att stänga fler affärer - det måste hjälpa kunden i deras beslutsprocess. Stängda affärer är vad som driver din tillväxt. I ett växande populärt begrepp som kallas för Sales Enablement är detta en av nycklarna, att få utväxling av sitt content.  “Alla aktiviteter vi gör och alla beslut vi fattar skall effektivisera säljprocessen!” - det är Sales Enablement 

 • 76 - Fokus
  76 - Fokus
  Duración: 46min | 20/09/2018

  Att hålla fokus. Tänk att det ska vara så svårt att fokusera och koncentrera sig. Alla vet hur viktigt det är men ändå ramlar de flesta i fällan gång efter gång med ett resultat som man inte är nöjd med. En undersökning i tidningen chef menar på att 39% av de tillfrågade mår så psykiskt dåligt att de inte klarar av att slutföra sina arbetsuppgifter vilket bara är tragiskt.  I veckans avsnitt levererar vi därför sex olika lösningar för att bättre hålla fokus på vad du både vill och bör göra. Du kommer både må bättre och prestera bättre så du har verkligen allt att vinna!  Trevligt lyssnande!

 • 75 - Prospektering är en kontaktsport
  75 - Prospektering är en kontaktsport
  Duración: 48min | 06/09/2018

  Att prospektera är en viktig del av säljarbetet med ändå är det den del som många ”säljare" lägger alldeles för lite tid på. Varför är det så när vi alla vet effekten av smart prospektering? Veckans avsnitt handlar även om vikten av att vara strategisk när det kommer till prospekteringens fyra syften och vilka de är får du givetvis veta i avsnittet. Dessutom tipsar Oliver om sina fem bästa knep för att lyckas med affärerna under hösten.  Du hör ju själv att även detta är ett avsnitt du inte kan missa.  Trevligt lyssnande! 

 • 74 - Semesterblues
  74 - Semesterblues
  Duración: 42min | 23/08/2018

  Semestern är över och jobbet kallar på uppmärksamhet igen och den klassiska sportfrågan ”hur känns det?" har sällan varit mer rätt efter den fina sommaren som varit. Veckans avsnitt tar sitt avstamp i just detta och sedan är avsnittet fullmatat med tips och tankar om hur man på ett smart och genomtänkt sätt kommer igång efter en ledighet.  Trevligt lyssnande! 

 • 73 – Den blomstertid nu kommer 
  73 – Den blomstertid nu kommer 
  Duración: 53min | 28/06/2018

  Mitt i stundande semestertider passar Michael & Oliver på att blicka tillbaka på vårens poddavsnitt. Har något ändrats sen ämnet diskuterades? Behöver något utvecklas och förtydligas gällande avsnitten? Dessutom blir det ytterligare bonustips i de ämnen som är mest aktuella. Michael tipsar även om en smart och enkla mall för utvärdering av prestation och resultat vilket passar perfekt när årets första sex månader ska utvärderas. De hinner även med att blicka framåt och "trendspana" inom de områden som massor av företag, numera, väljer att fokusera gällande kompetensutveckling.  Trevligt lyssande och ha en skön sommar!

 • 72 - SDR - den nya säljrollen
  72 - SDR - den nya säljrollen
  Duración: 47min | 14/06/2018

  Fler och fler organisationer misslyckas med att ta hand om de leads som skapas från marknad och via digitala kanaler. Framförallt tas alla leads inte om hand av säljarna på företaget. Varför är det så och hur kan vi motverka detta slöseri? Idag jobbar fortfarande marknads- och säljavdelningarna ute på många företag i silos. Trots att Inbound-metodiken med att attrahera besökare till hemsidan och konvertera dessa till leads som sedan skall kunna bli kunder, så har många företag en utmaning i att få ihop allting. Alldeles för många leads hamnar fel och leder till frustration istället för fler affärer. Erfarenheten visar att genom att sätta en människa mellan processerna och automatiseringen så kan vi möta utmaningarna på ett helt nytt sätt. Med sin början i USA oh hos företag som Salesforce.com och andra SaaS (Software As A Service)-företag har ny marknads- och säljroll vuxit fram. Rollen som SDR (Sales Development Representative) är en av nycklarna till att få Inbound att fungera. I dagens avsnitt går vi ig

 • 71 - Detta stressar oss på jobbet
  71 - Detta stressar oss på jobbet
  Duración: 49min | 31/05/2018

  Novus har på uppdrag av Unionen frågat massor av tjänstemän om vad som stressar dem på jobbet. Svaren är inte speciellt förvånande och handlar om hög arbetsbelastning, otydlighet i uppdrag, ansvar och befogenheter samt ett otydligt ledarskap. I veckans avsnitt går Michael och Oliver igenom hela listan från Novus och diskuterar varför det är som det är på vissa arbetsplatser samt så delar de med sig av sin bästa tips för att motverka de saker som upplevs som stressande i undersökningen.

 • 70 - Försäljning - konst eller vetenskap?
  70 - Försäljning - konst eller vetenskap?
  Duración: 52min | 17/05/2018

  Ja, det är det stora frågan eller om man vrider det på ett annat sätt: kan man lära sig att bli en duktig säljare? Vi går igenom vanliga ”(miss)uppfattningar" som hur en säljare ”är” och bemöter dessa eller är synen på säljare korrekt eller har vi målat upp en bild som inte stämmer? Avsnittet heter vetenskap eller känsla och frågan är vad som är viktigast? Kan en säljare som kör på ”volley" under sina möten och lyckas lika bra som en strukturerade säljare eller är det egenskaper och färdigheter som kunskap, intresse, driv, social förmåga (EQ), mod, tävlingsinstinkt, struktur och planering som gäller? Trevligt lyssnande!

 • 69 - Ledarskapstrender
  69 - Ledarskapstrender
  Duración: 52min | 03/05/2018

  Trender kommer och trender går. I veckans podd diskuterar vi vilka tydliga ledarskapstrender vi ser under 2018.  Vad är bara populistisk och vad är bra på riktigt?  Hela sammaställningen är baserad på Michaels undersökningar inför alla sina ledarskapsträningar samt rapporter publicerade i tidningarna chef och Forbes.  Trevligt lyssnande! 

 • 68 - Säljchef - hur svårt kan det vara?
  68 - Säljchef - hur svårt kan det vara?
  Duración: 57min | 19/04/2018

  Säljchefen har ett av de svåraste jobben som finns och dessutom innebär det oftast en stor förändring i sättet att tänka och agera genom hur det är att arbeta som säljare. Dessutom sker utnämningen till säljchef ofta genom att man tar den ”bästa" säljaren och gör till chef vilket inte alls kanske passar optimalt.  I avsnittet reder vi ut vilka ansvarsområden som är viktigast för en försäljningschef samt hur du som säljchef borde och inte borde agera i vissa situationer som ofta uppstår. Dessutom blir det snack om hur du borde använda ditt CRM, hur riktad coaching kan lyfta säljarna och att den viktigaste uppgiften som ledare är att ge förutsättningar för ditt team att kunna prestera.  Trevligt lyssnande! 

 • 67 - 100 dagar!
  67 - 100 dagar!
  Duración: 53min | 05/04/2018

  Årets första 100 dagar har snart passerat och det är hög tid att både utvärdera, titta bakåt och reflektera hur det faktiskt har gått. Ligger du före eller efter dina mål och din plan? Hur ser dina dagliga vanor ut som hjälper dig till små vinster varje dag ut? Är du nöjd eller har du några ovanor som måste arbetas bort inför dina kommande 100 dagar?  Gilla oss gärna på både Facebook och Instagram också för massor av tips mellan poddavsnitten. Bara att söka på @alphovlopez  Trevligt lyssnande!

 • 66 - Marknadsföring vs. Försäljning - vem vinner? 
  66 - Marknadsföring vs. Försäljning - vem vinner? 
  Duración: 48min | 22/03/2018

  Vad är det egentligen för skillnad på marknadsföring och försäljning? När passar det ena eller det andra bättre?  Tack vare digitaliseringen har marknad och sälj närmat sig varandra mer och mer för varje dag men massor finns ännu kvar att göra. I veckans avsnitt försöker vi reda ut vilka tydliga skillnader som finns samt hur de både "blocken" ska göra för att arbeta tillsammans istället för att arbeta mot varandra.  Trevligt lyssnande!

 • 65 - Multitasking gör dig korkad
  65 - Multitasking gör dig korkad
  Duración: 45min | 08/03/2018

  Mer saker på kortare tid, är det effektivt? Är det smart att hoppa mellan olika uppgifter hela tiden eller ännu värre, hålla på med flera saker samtidigt? Svaret är, så klart, nej men ända ramlar vi in i fällan gång efter gång och tror att detta är ett smart sätt att arbeta vilket det inte alls är. Forskningen som vi relaterar till i podden visar till och med på att människors IQ sjunker av multitaskande och vem vill göra sig mindre smart frivilligt? Trevligt lyssnande och kom ihåg att monotasking är det nya!

 • 64 - Mötesbokning, på riktigt! 
  64 - Mötesbokning, på riktigt! 
  Duración: 52min | 22/02/2018

  Att boka möten på telefon kan kännas omodernt. Lyssnar man på många av de högljudda lockropen gällande, exempelvis Inbound marketing så ska du lämna hela kontrollen och processen åt kunderna. En bekväm väg men är den verkligen hållbar i längden? Sanningen är dock fortfarande, att den snabbaste vägen till ett möte är via telefon och som vi tidigare har pratat om så är det inte verktyget (telefon, LinkedIn m.m.) som är det viktiga, utan budskapet.  Så hur vässar du då ditt budskap? Hur vet du vem du ska ringa till? Detta och ett gäng andra frågeställningar tar vi er igenom i veckans avsnitt som handlar om hur du blir bäst både på att prospektera samt på att även boka själva (kund)mötet.  Trevligt lyssnande!

 • 63 - Jobba hemifrån - hur svårt ska det vara? 
  63 - Jobba hemifrån - hur svårt ska det vara? 
  Duración: 40min | 08/02/2018

  Många har idag möjligheten att arbeta hemifrån och det kan och är ett oerhört bara ”verktyg" men, det finns ett stort MEN och det är att det kan vara lätt att förhala det man verkligen bör och ska göra. Du ska ju bara kolla på tv en stund, eller starta tvättmaskinen, eller gå ut med hunden fast du inte ens har en hund innan du börjar arbeta….  Ursäkterna för att inte jobba kan vara många och kreativa och vi vill att det ska vara tvärtom. Därför innehåller veckans avsnitt sex olika delar som kan vara värda att tänka igenom och att använda för att jobbet hemifrån ska vara både produktivt, roligt och tidsbesparande och inte det motsatta.  Trevligt lyssnande och lycka till!  Michael & Oliver

 • 62 - Den moderna försäljningsprocessen
  62 - Den moderna försäljningsprocessen
  Duración: 55min | 25/01/2018

  Hur har försäljningsprocessen förändrats genom åren? Hur påverkar det vårt sätt att sälja på?  Hur bör en säljprocess vara uppdelad? Hur många “block” består den av och vad händer i respektive block? Behöver vi en säljprocess alls – hur svårt kan det vara? Ska vi koppla våra aktiviteter till vår försäljning eller ska de rent av kopplas till hur kunden tar beslut i sin resa mot köp?  Ni märker att det är många frågor och i avsnitt går Michael & Oliver igenom de olika steg och aktiviteter du behöver checka av på din resa mot en lönsam affär med kunden.  Trevligt lyssnande!

 • 61 - 2018 - Ett produktivt år! 
  61 - 2018 - Ett produktivt år! 
  Duración: 50min | 11/01/2018

  Nytt år och nya möjligheter passar många på att säga i början av ett nytt år och det stämmer verkligen! Ett nytt år är en bra brytpunkt för förändring och utveckling och veckans podd handlar om hur du kan ta dig från att vara enbart aktiv, med påslag av stress som följd, till att vara mer produktiv. Michael och Oliver går igenom massor av konkreta exempel på vad smarta och produktiva människor gör jämfört med om man har hamnat i ”aktivitetsfällan” inom olika områden. Allt handlar inte om att göra saker snabbare utan allt handlar om att göra saker smartare vilket ibland är snabbare men även ibland, långsammare.  Trevligt lyssnande!

 • 60 - Då stänger vi 2017
  60 - Då stänger vi 2017
  Duración: 01h19min | 14/12/2017

  2017 är snart slut så vad passar bättre än en tillbakablick på det gånga året med hyllningar av det som hyllas bör och sågningar av det som sågas bör! Det blir utmärkelser i kategorier som, årets app, årets inspiratör, årets bok, årets kontorstrend, årets fokusord samt årets bonus.  Dessutom tittar vi framåt med kategorier som; nästa års trender inom effektivitet, försäljning & ledarskap, nästa års ”detta borde alla göra”, nästa års fokusord och innebörd av detsamma samt nästa års ”om jag får bestämma.  Som avslutning utvärderar Michael och Oliver sina egna mål och hur det faktiskt gått under 2017.  Trevligt lyssnande!  Michael & Oliver  Ps. följ oss gärna på Facebook och Instagram under @alphovlopez

 • 59 - Framgångsrik prospektering 
  59 - Framgångsrik prospektering 
  Duración: 53min | 30/11/2017

  Veckans avsnitt handlar om att prospektera och är ett område som innefattar så oerhört många delar; alltifrån att hitta och definiera en marknad och målgrupp till att faktiskt ta kontakt med potentiella kunder via olika kontaktvägar. Frågan är om vi har koll på vilka våra kunder är och hur deras verklighet ser ut? Michael och Oliver går igenom hur man kan tänka kring sitt eget upplägg, sin egen struktur, sin egen effektivitet och planering i samband med säljarbetet och de försöker besvara frågor som: vad är en ”Ideal kundprofil” ut och hur använder vi den för att kunna nå rätt målgrupp med rätt budskap? Hur sker ett framgångsrikt nätverkande via sociala medier, telefon och personliga möten? Samt hur bör du använda din egen tid för att få ut mest av din prospekteringstid? Dessutom pratas det om hur ditt personliga varumärke faktiskt kan påverkar i ditt arbete med prospektering.  Läs mer på Facebook: @Alphovlopez Trevlig lyssnande!  

 • 58 - Det sitter i väggarna 
  58 - Det sitter i väggarna 
  Duración: 47min | 16/11/2017

  Det sitter i väggarna är en sliten klyscha som slarvigt används när man ibland ska beskriva en företagskultur. En kultur som kan vara både positiv och negativ och hur man än vänder och vrider på det så finns det alltid en företagskultur och vad är det som, egentligen, sitter i väggarna? I veckans podd diskuteras även vilka problem som idag finns på olika företag när det kommer till kultur och värderingar. Aktuella #metoo, fega chefer och dåligt ledarskap är andra områden som analyseras och Michael delar även med sig av sina 10 bästa tips för att skapa en bra företagskultur.  Trevligt lyssnande!

 • 57 - Det är för dyrt!
  57 - Det är för dyrt!
  Duración: 43min | 02/11/2017

  Vad är det som gör att vi uppfattar vissa produkter och tjänster som dyra och andra inte? I veckans podd pratar Michael & Oliver om skillnaderna mellan kostnad och investering, de mentala spärrar som får oss att uppfatta priset som dyrt samt så tipsar de om vilka steg du måste gå igenom i en säljprocess för att motparten verkligen ska se priset för vad det är - en investering i ett förväntat resultat!

 • 56 - Proffsig prioritering
  56 - Proffsig prioritering
  Duración: 48min | 19/10/2017

  Ja eller nej? Vad gör att du väljer den ena uppgiften framför den andra? Varför får vissa hjälp snabbare än andra? Varför hjälper du, ibland, de som skriker högst och inte den som har det viktigaste ärendet?  Prioritering är svårt och det finns massor av fällor som man lätt kan ramla ned i och i veckans podd pratar vi om alla dessa svåra val och utmaningar. Vi pratar också om varför vi ibland gör som vi gör fast vi vet att det vi gör inte är varken smart eller speciellt proffsigt och till sist reder vi ut hur du kan prioritera som en president med den geniala Eisenhowermatrisen!  Trevligt lyssnande! 

 • 55 - Framtidens sälj- och marknadsorganisation
  55 - Framtidens sälj- och marknadsorganisation
  Duración: 43min | 05/10/2017

  Hur kan du få säljavdelningen och marknadsavdelningen att jobba tätare ihop? Hur kan du bygga en organisation som tillsammans jobbar mot samma mål?  De mest framgångsrika organisationerna lyckas bygga sin framtid på tre olika pelare som tillsammans skapar framgång och vilka dessa är och hur de hänger ihop pratar Michael och Oliver om i veckans avsnitt. De lovar också att oavsett om du är marknadsförare, säljare eller sitter i ledningen för din verksamhet kommer dagens avsnitt att vara precis lika värdefullt. Trevligt lyssnande!

 • 54 - Ingen fattar någonting
  54 - Ingen fattar någonting
  Duración: 44min | 21/09/2017

  Missförstånd och missuppfattningar. Alla andra är konstiga och fattar inte vad du menar fast du har förklarat och informerat. Känns de tankarna stundtals igen? Smart kommunikation är ett av de absolut viktigaste redskapen vi har idag för ett bra samarbete och möjlighet till framgång i olika sammanhang. I veckans podd pratar Michael & Oliver om vad det är som gör att vi alla, stundtals, tycker att ingen fattar någonting. Vad är kommunikation egentligen och vilket är det bästa sättet att kommunicera? Kan det var så att det är du själv som måste ändra dig? Allt detta och lite till i veckans fullmatade podd!  Trevligt lyssnande! 

 • 53 - Ken Skoog ger oss allt om 5L
  53 - Ken Skoog ger oss allt om 5L
  Duración: 01h09min | 07/09/2017

  I avsnitt 53 gästas vi av Ken Skoog som driver företaget Straction AB där han hjälper ledare och säljare med strategier kring tillväxt och försäljning. Han har tidigare haft olika roller inom WISE Group som exempelvis tillväxtchef, försäljningsansvarig och VD.  Just nu är han högaktuell med den nya modellen 5L som han tagit fram tillsammans med Alexander Slotte och modellen, som är forskningsbaserad, ger riktlinjer hur man bör tänka kring sina kontakter och sitt nätverk för att vara säker på att den tid man investerar är den bästa för ett framgångsrikt resultat. Förkortningen 5L står för Love, Like, Linked, Loud & Lost och samtalet handlar om denna modell och då med fokus på hur vi kan tänka smart kring VEM istället för vad eller hur i affärer och samarbeten.  Trevligt lyssnande!

 • 52 - Jobba mindre och få mer gjort 
  52 - Jobba mindre och få mer gjort 
  Duración: 42min | 24/08/2017

  Är det möjligt att jobba mindre och får mer gjort? Är det inte timmar och åter timmar som gör skillnad? Statistik från arbetsmiljöverket säger att 32000 personer i Sverige blir utbrända varje år i Sverige och på fyra år har sjukskrivningar pga. stress ökat med 70%. Det värsta av allt är dock statistiken som säger att 200 personer, varje år i Sverige, dör av stressrelaterade sjukdomar.  Det är helt enkelt hög tid att ta arbetsmiljön och sitt personliga arbetssätt på yttersta allvar och tänk om man faktiskt kan få mer gjort fast man jobbar mindre? I veckans podd ger Michael & Oliver konkreta tips och råd på hur detta faktiskt är möjligt! 

 • 51 - Sommaren är kort
  51 - Sommaren är kort
  Duración: 57min | 29/06/2017

  Snart är det dags att stämpla ut för de flesta av oss och den tid på året då det väntar en skön och avkopplande semester med nära och kära. I veckans avsnitt pratar Michael & Oliver om vad de anser behöver göras innan, under och efter semestern både för att avslutet innan semestern ska bli bra, själva semestern samt vad som krävs för en en bra start efter ledigheten. Det är ett samtal om vikten av att summera, reflektera, utvärdera, Anders Ericssons bok Peak, säljplaner, försäljningsmål, tips på poddar, bra appar, smarta tjänster, hur LinkedIn kan hjälpa dig med kompetensutveckling samt mängder av andra tips och ämnen. Trevligt lyssnande och ha en trevlig semester!

 • 50 - Johanna Snickars
  50 - Johanna Snickars
  Duración: 02h30min | 15/06/2017

  Johanna Snickars gästar podden! Till vardags arbetar hon som kommunikationschef på Microsoft Sverige och brinner för digital PR, ny teknik, utveckling och kommunikation. Hon tilldelades ”Stora Kommunikatörspriset 2017” från Sveriges Kommunikatörer för sitt ledarskap, utsågs av Ledarna som en av ”Framtidens Kvinnliga Ledare 2017” och rankades på plats #14 när Resumé utsåg ”Näringslivets 150 Superkommunikatörer” 2017. Samtalet kretsar om hur det är att verka som ledare i ett stort internationellt bolag, hennes syn framgångsrikt ledarskap, hennes syn på det personliga varumärket, användandet av sociala media, vilka värderingar hon anser vara viktiga samt hur arbetet på Microsoft var och är annorlunda än vad hon trodde det skulle vara. Trevligt lyssnande!

 • 49 - Jonas Colting
  49 - Jonas Colting
  Duración: 02h25s | 01/06/2017

  En tidig vårdag hade vi det stora nöjet att sitta ned med Jonas Colting på hans kontor i Borås för att prata mål, motivation, drivkrafter, lycka, entreprenörsskap och hur man kan lyckas med saker som, för andra, kan se helt omöjliga ut. Jonas driver idag ett bolag som arrangerar Borås Triathlon, Borås Swimrun, han coachar individer, han arrangerar träningscamps, han säljer våtdräkter, han föreläser, han driver en egen podcast och tränar för att simma Gotland runt i sommar. Till detta kommer en elitkarriär inom Triathlon med vunna VM-medaljer samt att han simmat från Stockholm till Göteborg för att samla in pengar till Water Aid. Jonas är som ni märker en driven man med massor av kunskap och åsikter inom sina specialområden och vi tycker det blev ett härligt samtal och hoppas ni tycker detsamma! Mer om Jonas hittar ni på www.colting.se Trevligt lyssnande!

 • 48 - Skapa den ultimata verktygslådan
  48 - Skapa den ultimata verktygslådan
  Duración: 01h19min | 18/05/2017

  Är det den som har mest appar och verktyg som arbetar effektivast? Har du tänkt efter vilka program, verktyg och appar som du verkligen behöver för att kunna arbeta så smart som möjligt eller hör du till dem som tror att ett nytt program löser det mesta? I veckans podd försöker Michael och Oliver att reda ut vilka grundprogram och verktyg som alla behöver för att kunna jobba smart, enkelt och effektivt. Det blir en grundlig genomgång av verktyg, appar och program för att skapa den ultimata verktygslådan och detta oavsett om du arbetar i Office, Mac, Iphone, Android eller Googlemiljö. Trevligt lyssnande!

 • 47 - Anthony Iannarino
  47 - Anthony Iannarino
  Duración: 02h35min | 04/05/2017

  I veckans avsnitt har vi tagit klivet ut i den internationella poddvärlden genom att ha en ledande personlighet inom komplex försäljning, Anthony Iannarino, som gäst. Anthony Iannario, som i podden beskriver sig som “relationssäljare med fokus på konsultativ försäljning" är en amerikansk säljcoach, föreläsare, entreprenör och konsult som via sin blogg thesalesblog.com dagligen skriver om konsultativ försäljning. Anthony driver även tre företag och nyligen släppt sin bok - The Only Salesguide You’ll Ever Need som är en toppsäljare på Amazon. Vi pratar med Anthony om hur vi "säljer värde" och skapar förutsättningar för lönsamma affärer. Vi pratar även om hur vi bör jobba med prospektering och hur detta är kopplat till produktivitet. Dessutom går vi igenom frågan; Vad är skillnaden mellan köp- eller säljprocess samt Social Selling? Allt detta och samt massor av annat intressant finns men i samtalet med den genomsympatiske och kloke Mr Iannarino. Vi lärde oss själva massor och vill påstå att hans råd och tips

 • 46 - Johan Örtendahl - Prestationsutvecklare
  46 - Johan Örtendahl - Prestationsutvecklare
  Duración: 02h37min | 20/04/2017

  Prestationsutveckling är dagens tema och framförallt hur man kan nå större framgång genom att tänka annorlunda och tänka rätt. I dagens avsnitt medverkar den oerhört duktige Johan Örtendahl som är fil. kand. i idrottspedagogik vilket kompletterats med ytterligare 40 poäng i psykologi med inriktning mot idrott och friskvård. Johan är ofta anlitad både inom näringslivet av organisationer som vill utvecklas samt så arbetar han sedan 2007 med att utveckla spelarna i IFK Göteborg där uppdraget är att förbättra prestationen för spelarna och ledarna i A och U-truppen. ”Krångla inte till saker i onödan” återkommer ständigt från Johan och i podden delar han med sig av sina bästa tips för hur man kan tänka ”mer rätt”, hur han ser på motivation och varför det är oerhört viktigt med ett fokuserat målarbete för att utvecklas. Det blir dessutom massor av sköna historier, bl.a. om hur han fick Tobias Hysén att sikta oerhört mycket högre än vad han själv trodde var möjligt! Trevligt lyssnande!

 • 45 - Avsluta saker på riktigt!
  45 - Avsluta saker på riktigt!
  Duración: 53min | 06/04/2017

  Många personer hamnar i ett läge där de gör klart olika uppgifter men struntar i att göra det ”sista" vilket innebär att uppgiften inte kan släppas. Den ligger istället kvar kvar och skaver, tar energi, tar tid och den kan inte släppas hur gärna man än vill. I det 45:e avsnittet försöker Michael & Oliver att reda ut varför det är så här. Vilka är uppgifterna som, alltför ofta, inte blir slutförda och framförallt hur ska man göra för att inte hamna i situationer där det nästan, men bara nästan gör klart. Det blir även härliga och ytterst oväntade bekännelser från både Michael och Oliver om vad de har svårt att slutföra på riktigt. Trevligt lyssnande!

 • 44 - Vad är värdeskapande?
  44 - Vad är värdeskapande?
  Duración: 01h06min | 23/03/2017

  Vad är värdeskapande? I en värld där vi fortfarande ser leverantörer och säljare, eller egentligen människor generellt, utgå ifrån sin egen värld och utmaningar behöver vi hitta en utgångspunkt där vi börjar med kunden. De säljare som sätter sig in i kundens verklighet har mycket lättare för att skapa värde och tillit än de som inte tar sig tiden att göra detta. I dagens mer och mer automatiserade värld är det mänskliga mötet viktigare än någonsin för det är här vi skapar relationer och värde. Det mänskliga mötet är och kommer bli ännu mer det som differentierar framgångsrika säljare från resten. Detta givetvis i kombination med smart digitalt arbete. I veckans poddavsnitt går vi igenom de misstag vi ofta begår och kommer med tips på hur vi kan gå från att vara leverantör till att bli rådgivare. En ”positioneringsresa" som alla bör göra för att ta nästa steg i sitt samarbete med alla kunder och detta oavsett vilken produkt eller tjänst man representerar. Trevligt lyssnande!

 • 43 - 80/20 Regeln
  43 - 80/20 Regeln
  Duración: 58min | 09/03/2017

  Vilfredo Federino Damaso Pareto, född 15 juli 1848 i Paris, död 19 augusti 1923 är mannen som ligger bakom 80/20 regeln eller om vi ska använda det formella namnet, Paretos princip. Kortfattat handlar 80/20 regeln förhållandet mellan insats och resultat och i veckans avsnitt pratar vi om och hur 80/20 regeln är oerhört användbar både för att förenkla och förbättra det dagliga arbetat. Vi ger konkreta exempel på när principen passar perfekt och när den kanske passar mindre bra samt reder ut varför modellen faktiskt fortfarande håller efter alla dessa år. Trevligt lyssnande!

 • 42 - Kundvård
  42 - Kundvård
  Duración: 01h07min | 23/02/2017

  Vad borde hända när affären är "stängd"?   Hur kommer det sig att så många säljare är lika aktiva under en införsäljningsprocess som de är inaktiva efter att vi som kund har skrivit på avtalet? Är vi som säljare medvetna om hur mycket det faktiskt kan påverka oss och vårt företags varumärke att vi tapper intresse så fort vi har fått en påskrift på avtalet? Är det så att kundvården faktiskt är en del av försäljningsprocessen och i så fall, var kommer den in?    I veckans podd pratar Michael & Oliver om vad som ofta händer eller borde hända efter att de har gjort en affär med en kund. De kommer att ta upp den del av försäljningsprocessen som oftast glöms bort, den del då det faktiskt skall levereras som har sagts och uppfylla de förväntningar som kunden har.   Micke kommer att utgå ifrån två verkliga exempel som han varit inblandad i när han nyligen bytt både bank och bil och vi tror att många av er lyssnare kommer att känna igen er i dessa exempel och ser fram emot massor med feedback och diskussion!  

 • 41 - Morgonstund har guld i mun
  41 - Morgonstund har guld i mun
  Duración: 01h21s | 09/02/2017

  Många framgångsrika personer har en hemlighet. Hemligheten är att de går upp tidigt. Riktigt tidigt. I avsnitt 41 pratar Michael och Oliver om hur och varför det kan vara både smart och effektivt att gå upp tidigt på morgonen för att göra olika saker. Michael delar med sig av sina tre olika morgonrutiner som han följer metodiskt och de reder även ut varför det, oftast, är smartare att göra svåra arbetsuppgifter på morgonen istället för sent på kvällen. Avsnittet innehåller också snack om Barack & Michelle Obama, Winston Churchill, Richard Branson och Mark Wahlberg samt tips på hur även ”kvällsmänniskor" kan lyckas att skapa sköna morgonrutiner som ger lugn och framgång. Trevligt lyssnande!

 • 40 - 7 saker vi måste förändra inom marknadsföring och försäljning under 2017
  40 - 7 saker vi måste förändra inom marknadsföring och försäljning under 2017
  Duración: 49min | 26/01/2017

  Idag går utvecklingen snabbare än någonsin. Det som var aktuellt igår, gäller kanske inte alls om en vecka. I detta avsnitt lyfter Michael & Oliver fram 7 saker som kommer att vara avgörande om vi ska lyckas att vara relevanta även i år. Några av de saker som måste justeras har de pratat om tidigare i podden men det paradoxala är det de nu säger är motsägelsefullt mot vad de tidigare sagt vilket gör det hela extra intressant. Så lyssna på avsnitten, kom med kommentarer och kör hårt!

 • 39 - Så krossar du dina mål 2017
  39 - Så krossar du dina mål 2017
  Duración: 57min | 12/01/2017

  2017 är här. In med det nya och ut med det gamla! Dina mål är satta och nu är det dags att ta stegen mot stordåd. Kan det verkligen vara så enkelt att det bara är att bestämma sig eller finns det några fallgropar på vägen? I årets första avsnitt reder Michael & Oliver ut alla, potentiella, fallgropar men det blir givetvis även massor av tips för hur du ska krossa dina uppsatta mål 2017. Avslutningsvis tar Arnold Schwarzenegger, helt oväntat, stor plats i veckans avsnitt så det är bara att lyssna för att få reda på hur du ska göra 2017 till ett magiskt år.

 • 38 - Julbord
  38 - Julbord
  Duración: 01h04min | 15/12/2016

  Årets sista avsnitt är ett rent önskeavsnitt. Under hösten har det kommit in massor med frågor till podden och Michael & Oliver har tagit upp en del av dessa tidigare men inte alla. Därför är det i säsongens sista podd fokus på att enbart svara på så många lyssnarfrågor som möjligt på 60 min. Resultatet är en fullmatad timme med en härlig mix av frågor om effektivitet, konflikter, framtidens ledarskap, orimliga säljbudgetar med mera. Ett julbord av frågor helt enkelt! Trevligt lyssnande!

 • 37- Rutiner ger starka vanor
  37- Rutiner ger starka vanor
  Duración: 49min | 01/12/2016

  Hur är det för dig? Anser du själv att du är en person med massor av bra vanor? Hur skulle andra beskriva dig privat och i jobbet gällande samma fråga? Följer du inarbetade vanor och mönster eller gillar du att det är olika från gång till gång? Ämnet rutiner och vanor är brett och något som, i princip, alla har en åsikt om då alla redan idag har inarbetade vanor och även kanske ovanor. I veckans podd diskuterar Michael och Oliver alltifrån om ”snooza” är bra eller inte till varför starka arbetsrutiner ger bra vanor som leder till framgång. De reder även ut varför både hjärnan och kroppen mår bra av vanor och mönster samt hur man kan lyckas skapa nya vanor när man väl bestämt sig för förändring. Trevligt lyssnande!

 • 36 - 6 viktiga egenskaper för framgångsrika säljare
  36 - 6 viktiga egenskaper för framgångsrika säljare
  Duración: 45min | 17/11/2016

  Vad är det som gör vissa säljare mer framgångsrika än andra? Hur kan vissa säljare lyckas gång på gång där andra går bet? I avsnitt 36 går Michael & Oliver igenom de sex områden och egenskaper som kännetecknar en framgångsrik säljare. En av egenskaperna är att skapa värde för kunden för att lyckas i en roll som framtidssäkrad säljare men hur du gör detta rent konkret är lite svårare. I dagens podd får du svaren på hur du gå tillväga!

 • 35 - Rensa upp i mötesträsket
  35 - Rensa upp i mötesträsket
  Duración: 48min | 03/11/2016

  Är det dags att rensa upp i mötesträsket? Många människor upplever att de inte hinner att ”jobba” för att de sitter i för många och felaktiga möten. I veckans podd reder Michael & Oliver ut hur man på ett enkelt sätt kan ta sig ur mötesträsket för att istället kunna lägga tid på möten som genomförs både bra och effektivt. Resultatet kommer bli bättre beslut, större driv och möten som ger energi istället för att ta energi. Trevligt lyssnande!

 • 34 - Thought Leadership
  34 - Thought Leadership
  Duración: 43min | 19/10/2016

  Är Thought Leadership marknadsförning eller försäljning? Kan alla bli en Thought Leader? Med utgångspunkt från både ett företags varumärke samt även de anställdas personliga varumärken, pratar Oliver och Michael om vilka olika metoder du kan använda för att bli dina kunders första val som bollplank och strategisk partner. Trevligt lyssnande!

 • 33 - Vad klubbar på elitnivå kan lära oss om framgång
  33 - Vad klubbar på elitnivå kan lära oss om framgång
  Duración: 01h09min | 06/10/2016

  Elitidrott är för många helt skilt ifrån ”vanliga” livet och arbetslivet. I denna podcast pratar vi igenom vad vi alla faktiskt kan lära oss av idrottsklubbar som befinner sig på elitnivå, vad dessa klubbar gör, som många företag inte gör men borde göra och hur bygger man egentligen ett lag i en prestations och- konkurrensutsatt verksamhet? Vi tror även att om du inte gillar idrott finns det mycket att lära av kompetensen inom elitklubbar. Till sist vill vi påminna om att du alltid kan kommentera inlägget på vår facebooksida, Alphov & Lopez. Trevligt lyssnande!

 • 32 - Ledarskap med Patrik Svensson från Försvarsmakten
  32 - Ledarskap med Patrik Svensson från Försvarsmakten
  Duración: 02h42min | 22/09/2016

  Patrik Svensson, major, divisionschef på F7 och JAS Gripenpilot är gäst i detta extra långa poddavsnitt. Patrik tog examen på försvarets flygskola 1990 och har varit anställd i flygvapnet i 26 år. I denna intevjupodd berättar han om sin syn på ledarskap, vad som är speciellt med att att arbeta inom försvarsmakten, hur hur det är att arbeta med en sådan extremt utsatt position som stridspilot samt hur de inom försvaret använder struktur & effektivitet i sin vardag för att utveckla, förbättra och säkra sin verksamhet. Vi tycker det blev ett fantastiskt bra och givande samtal och vi hoppas ni tycker detsamma. Trevligt lyssnande!

 • 31 - Social Selling 2.0
  31 - Social Selling 2.0
  Duración: 58min | 08/09/2016

  Social Sellings vara eller inte vara. När Social Selling som fenomen uppkom i början av 2000-talet trodde marknaden att detta var det nya sättet att göra affärer på. Kurser anordnades och utbildningar hölls. Fortfarande idag är Social Selling ett av de hetaste begreppen inom modern försäljning. Problemet är bara att affärer görs inte på nätet! De görs i personliga möten vilket många tycks ha glömt eller väljer att glömma. Lyssna även på hur Oliver tipsar kring LinkedIn och andra verktyg som underlättar för dig i ditt värdeskapande arbete. LinkedIn är inte ett CV utan ditt ansikte utåt. LinkedIn är där ditt personliga varumärke finns, använd det rätt!

 • 30 - Semesterångest?
  30 - Semesterångest?
  Duración: 55min | 25/08/2016

  Förmodligen är du tillbaka efter en skön och välförtjänt semester. Tyvärr kanske du är en av dem som hamnat i någon form av ”semesterångest” och du känner dig inte alls motiverad att börja jobba och producera igen. Men det kan också vara så att du faktiskt är motiverad men ändå inte riktigt kommer igen efter ledigheten eller så har allt startat i ett rasande tempo och du vet inte riktgt vart du ska börja. Oavsett så tipsar Michael och Oliver i avsnitt 30 om hur du kan få en skön och framgångsrik start på hösten samt hur du behåller semesterkänslan och glädjen. Trevlig lyssnande!

 • 29 - Avsluta med stil
  29 - Avsluta med stil
  Duración: 57min | 16/06/2016

  För de allra flesta är det snart dags för en välförtjänt och välbehövlig semester. Trots detta finns det massor av personer som just nu, kanske, upplever sig ha den stressigaste tiden på året. ”Allt” ska avslutas, gamla surdegar dyker plötsligt upp och samtidigt ska det startas nya projekt och uppgifter som man redan borde ha startat. Allt detta parallellt med att höstens alla aktiviteter bör/ska planeras upp. Som traditionen bjuder så pratar vi inför varje semesterperiod om hur man bäst kan få ihop allt gällande avslut innan en ledighet. Vi berör allt i från halvårsbokslutet, om man ska koppla ned för att kunna koppla av eller inte under semestern till varför är så viktigt att ha en plan för livet efter semestern. Trevligt lyssnande och ha en otroligt skön semester när det väl blir dags! Ps. gå gärna in och betygsätt podden på Itunes.’

 • 28 - Feedback vs. feedforward
  28 - Feedback vs. feedforward
  Duración: 54min | 03/06/2016

  Feedback är ett otroligt kraftigt verktyg för utveckling av prestationer. I avsnitt 28 pratar vi om hur man ger feedback och hur man inte ger feedback. Många personer tror idag att de är bra på att ge feedback men tittar man lite noggrannare på hur denna feedback genomförs finns ofta stora förbättringsområden. Under samtalet hinner vi även prata om hur Sven-Göran ”Svennis” Eriksson hanterade en hetlevrat fotbollsspelare från Chile och Michael hinner med att såga den klassiska hamburgaremetoden. Ett fullmatat avsnitt helt enkelt!

 • 27 - Vad är egentligen leadsgenerering?
  27 - Vad är egentligen leadsgenerering?
  Duración: 58min | 19/05/2016

  Ska vi bara fokusera på inkommande leads eller fungerar fortfarande uppsökande försäljning och vad är egentligen, modern, uppsökande försäljning? Borde man inte kombinera dessa två för bästa effekt? Vidare tar de upp hur marknadsavdelningen ska och bör jobba tillsammans med säljavdelningen för att skapa kvalitativa leads. Trevligt lyssnande!

 • 26 - Hur hanterar man en oproduktiv dag?
  26 - Hur hanterar man en oproduktiv dag?
  Duración: 01h01min | 05/05/2016

  Hur hanterar man egentligen en, för att tala klarspråk, skitdag? Varför kör det ihop sig ibland och vilket ansvar ligger på dig själv? Är det du själv som ställer till det eller är det yttre faktorer som vi inte kan påverka? I dagens avsnitt pratar Michael och Oliver om ett antal scenarion som kan uppstå och förmodligen har hänt för alla någon gång. Självklart pratar de även om vilka möjliga lösningar det finns både på kort och lång sikt och vikten av eget ansvar.

 • 25 - Content Marketing på riktigt!
  25 - Content Marketing på riktigt!
  Duración: 01h06min | 21/04/2016

  I detta avsnitt klär vi av ordet Content och Content Marketing som begrepp. Var kommer det ifrån och hur bör vi egentligen jobba med det för att få ut dess fulla potential? Att driva sälj med content är kanske det viktigaste enligt Oliver, framförallt handlar det om att möta kunden där kunden finns för att så tidigt som möjligt kunna påverka beslut. Andra frågor som diskuterats är vilken typ av content som passar sig bäst i de olika faserna i kundens beslutsprocess men det kanske viktigaste är att ha en plan för hur vi vill jobba med content samt hur vi mäter och utvärderar resultatet! Som vanligt kommer vi att även diskutera det hela ut ett effektivitetsperspektiv samt beröra marknadssidan men även sälj (visste du att en Powerpointpresentation på säljmötet faktiskt är Content Marketing)? Trevligt lyssande!

 • 24 - Handligsplaner, Buzzwords Taiichi Ohno
  24 - Handligsplaner, Buzzwords & Taiichi Ohno
  Duración: 55min | 08/04/2016

  I avsnitt 24 pratar sig Michael och Oliver sig varma om vikten av handlingsplaner och om varför piloter och militärer är ett föredöme inom området. Vidare reder de ut en hel del ”buzzwords” som finns i effektivitets-/försäljningsområdet och så får Mr Taiichi Ono, med all rätt, stort utrymme i dagens avsnitt! Trevligt lyssnande!

 • 23 - Vad är egentligen kommunikation och hur kommunicerar man på ett effektivt sätt?
  23 - Vad är egentligen kommunikation och hur kommunicerar man på ett effektivt sätt?
  Duración: 53min | 24/03/2016

  I avsnitt 23 går vi igenom om varför olika information kräver olika kommunikationssätt. Michael slår också ett slag för att företag måste se över sin hela sin interna kommunikationspolicy och inte bara fokusera på exempelvis en e-postpolicy och hela podden avslutas med 10 tips för effektiv e-postkommunikation. Mer tips och information finns som vanligt på Facebooksidan.Trevligt lyssnande!

 • 22 - Världens bästa kundbesök
  22 - "Världens bästa kundbesök"
  Duración: 56min | 10/03/2016

  Hur genomför man världens bästa kundbesök? I avsnitt 22 pratat Michael & Oliver om hur du förbereder, genomför och avslutar ditt kundmöte på bästa sätt. Hur du helt enkelt genomför världens bästa kundbesök! De går igenom hur du planerar inför mötet, hur du gör ”research” gällande vem du ska träffa, hur du bör planera för vad du tänker ta upp på mötet, samt hur du bemöter och ”känner” av den du träffar. De går också igenom vanliga misstag och konstaterar att det handlar om att inte slarva och vara noggrann med detaljer. De går även igenom hur du använder frågor för att få en bättre förståelse för kundens utmaningar, allt för att kunna ta reda på om det finns en grund för att jobba tillsammans. Trevligt lyssnande!

 • 21 - Ledarskap med förbundskaptenen Magnus Pehrsson
  21 - Ledarskap med förbundskaptenen Magnus Pehrsson
  Duración: 02h35min | 25/02/2016

  I avsnitt 21 har Michael & Oliver besök av Magnus Pehrsson, förbundskapten för Estlands fotbollslandslag och expert på Viasat fotboll. Det blir ett samtal om att vara ledare där Magnus berättar om sin filosofi gällande ledarskap. Han berättar även om sin uppfattning gällande skillnader i att vara ledare i Sverige, Danmark och Estland och även om utmaningen i att bara träffa ”sina” spelare under ett par ggr per år och då med fokus på prestationer av toppklass. Vidare pratar de om hur hans ledarskap förändrats över tid och vad han gör för att kontinuerligt bli bättre och fortsätta utvecklas.

 • 20 - Struktur är fantastiskt!
  20 - Struktur är fantastiskt!
  Duración: 48min | 11/02/2016

  I Avsnitt 20 pratar Michael & Olliver om vikten av att ha struktur. För många förknippas ordet struktur med ord som tråkigt, oflexibelt, stelbent etc. men de hävdar att det är precis tvärtom. Det är när man har en bra struktur som man på ett enklare sätt kan fokusera på rätt saker och ha möjlighet att planera om på ett proffsigt sätt. Har du ingen struktur så är det också svårt att veta om du arbetar med rätt saker överhuvudtaget. De pratar också igenom inom vilka områden du behöver ha en bra struktur samt hur du göra för att lyckas. Struktur är fantastisk helt enkelt. Trevligt lyssnande!’

 • 19 - Framtidens marknadsföring
  19 - Framtidens marknadsföring
  Duración: 47min | 28/01/2016

  I detta avsnitt 19 pratar Michael & Oliver om hur framgångsrika företag marknadsför sig med hjälp av bl.a sociala medier och värdeskapande innehåll. Hur sticker man ut genom bruset och hur får man bästa utfall från sina investerade pengar? Vidare pratar de om att det som inte går att mäta gå heller inte att förbättra och att koppla marknadsföringen till försäljning är kanske det viktigaste att tänka på inom modern marknadsföring. Trevligt lyssnande!

 • 18 - Avslutet
  18 - Avslutet
  Duración: 49min | 17/12/2015

  Hur gick 2015? Blev det som du hade tänkt dig? Nådde du dina uppsatta mål ? I avsnitt 18 pratar Michael & Oliver om hur du bäst summerar året som gått, hur du spurtar in i mål smart samt varför du ska göra ditt årsavslut innan du tar semester inte gör detta i ”mellandagarna”. Avsnitt 18 är också årets sista podd så de passar också på att önska en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år! 2016 års första podd kommer den 14 januari!

 • 17 - Motivation
  17 - Motivation
  Duración: 46min | 03/12/2015

  Vad är egentligen motivation och vad gör egentligen att man är motiverad? I avsnitt 17 pratar Michael & Oliver om just detta samt vad skillnaden är på inre och yttre motivation samt varför det ibland kör ihop sig trots att man kan vara motiverad och givetvis får du tips och råd på hur du ska kunna hålla motivationen på topp!

 • 16 - Framtidens försäljning
  16 - Framtidens försäljning
  Duración: 54min | 19/11/2015

  Vad är det som gör säljare framgångsrika och vad betyder det att vara modern när det gäller marknadsföring och försäljning?  I mångt och mycket har kundernas köpbeteende förändrats, någonting som sätter större press på oss som jobbar med försäljning. Hur bör vi tänka för att anpassa oss till vad kunderna söker utan att för den sakens skull följa kundens minsta vink? Är vi fast i hur vi själva säljer och har vi missat vad som är viktigt i kundens värld? Precis som i vanliga” relationer är vi mycket mer intressanta när vi inte pratar om oss själva hela tiden. I avsnitt 16 pratar Michael & Oliver om de tre pelarna målgrupp - köpresa - innehåll och hur viktigt det är att dessa hänger ihop för att kunna ge kunden en bra upplevelse som till slut leder till köp och en bra affär för bägge parter.

 • 15 - Digitalisering, kan det vara något?
  15 - Digitalisering, kan det vara något?
  Duración: 42min | 06/11/2015

  I det femtonde avsnittet av Effektiva Metoder pratar Michael Alphov och Oliver Lopez om allt som har med digitalisering att göra. 

 • 14 - Information Overload
  14 - Information Overload
  Duración: 45min | 22/10/2015

  316 miljoner aktiva twitteranvändare och 205 biljoner skickade e-mail varje dag tillsammans med alla Facebook & Instagramuppdateringar kan lätt blir för mycket. Dr. David Lewis har till och med namngett syndromet information overload, Information Fatigue Syndrome. I avsnitt 14 pratar Michael & Oliver om vilka problem information overload kan föra med sig samt vilka lösningar som finns för dig som anser att du är i farozonen.’

 • 13 - Förhalningsträsket
  13 - Förhalningsträsket
  Duración: 44min | 06/10/2015

  Förhalning eller prokastinering innebär att man medvetet inte gör vissa arbetsuppgifter och detta trots att man är medveten om de negativa konsekvenser som det kommer att innebära. Tiotusenkronorsfrågan är ju självklart varför gör vi detta när vi vet att det inte är bra? Detta försöker Michael och Oliver reda ut i avsnitt 13 och de delar även med med sig om vad de själva förhalar samt ger sina bästa tips på hur man kan undvika att vara en förhalare! Som vanligt hittar du mer information på den officiella Facebooksidan som heter Effektiva metoder. Trevligt lyssnande!

 • 12 - Bra processer ger framgång
  12 - Bra processer ger framgång
  Duración: 52min | 24/09/2015

  Hur tänker du när du hör ordet processer och rutiner? I avsnitt 12 pratar Michael Och Oliver och ett ämne som är en viktig hörnsten för alla som arbetar effektivt och når framgång. Det handlar om processer, playbooks, mallar eller handlingsplaner, kalla det vad du vill men det är ett oerhört kraftfullt verktyg för att frigöra tid och få saker gjorda. I podden pratar de om sina egna mallar som är allt ifrån hur man skapar en mall till vad man ska packa med sig när man åker till stranden samt massor av smarta processtips gällande jobbet så klart. Vill du hänga med i snacket runt podden och få ta del av tips och länkar så klicka in dig på Facebook och gilla vår sida, effektiva metoder. Trevligt lyssnande!

 • 11 - Vilken färg är du?
  11 - Vilken färg är du?
  Duración: 01h01min | 10/09/2015

  Introvert eller extrovert? Fattar du beslut på känsla eller på fakta? Gillar du högt tempo eller föredrar du ett lägre tempo? I det 11:e avsnittet av Effektiva Metoder pratar Oliver och Michael om varför det är så viktigt att ha koll på vilken profiltyp man själv har men även vilken profil alla andra har. Detta för att kunna kommunicera på rätt sätt med alla man möter i olika sammanhang och på så sätt skapa förutsättningar för ett framgångsrikt samarbete.

 • 10 - Att komma tillbaka efter semestern
  10 - Att komma tillbaka efter semestern
  Duración: 51min | 27/08/2015

  Full fart efter semestern? Känns det övermäktigt eller är du supermotiverad? Oavsett vad så ger Michael & Oliver sina bästa tips för hur man snabbt kommer på ”banan” igen och får chansen att fokusera på att presentera toppresultat under hösten. Som vanligt finns mer och fördjupad information på Facebooksidan Effektiva Metoder.

 • 9 - Att gå på semester
  9 - Att gå på semester
  Duración: 56min | 18/06/2015

  Äntligen är det dags för sommarsemester för de allra flesta! Problemet är att många inte gör något riktigt avslut innan det väl är dags vilket innebär att det ibland ”går ut” över ledigheten. Hela det nionde avsnittet ägnar Michael & Oliver till att reda ut vad som behöver göras innan man går på semester, vilka knep och metoder som behöver vara på plats under semestern samt vad man behöver göra innan semestern för att ha kontroll och överblick när man är tillbaka från semestern. Allt för att verkligen få chansen till ett avslut så man kan vara ledig och ha semester på riktigt! 

 • 8 - Effektiv försäljning
  8 - Effektiv försäljning
  Duración: 01h07min | 04/06/2015

  I det 8:e avsnittet pratar Michael och Oliver om effektiv försäljning. Hur kan man jobba mer strukturerat med sin försäljning och vilka är de vanliga fallgroparna man som säljare faller i? De berör även olika metodiker samt tre typer av försäljning och skillnaderna däremellan. Vidare talar de om både säljprocesser och CRM-system och tittar på exempel på framgångsrika tillvägagångssätt inom effektiv försäljning. Tycker du att detta avsnitt är intressant och vill dyka djupare ner i försäljningsprocessen rekommenderas även att du lyssnar på avsnitt 5 om du inte redan gjort det. 

 • 7 - Distraktioner och avbrott
  7 - Distraktioner och avbrott
  Duración: 55min | 21/05/2015

  Sjunde avsnittet av Michael Alphovs och Oliver Lopez podcast Effektiva metoder avhandlar ämnet distraktion och avbrott. De pratar om varför det blir avbrott, ställtider för att komma tillbaka till samma fokus som du hade innan avbrottet samt tipsar om hur man ska kunna undvika vissa avbrott i framtiden.

 • 6 - Veckoavstämning
  6 - Veckoavstämning
  Duración: 59min | 06/05/2015

  I veckans avsnitt diskuterar Oliver och Michael den den viktiga veckoavstämningen. Rätt utförd ger den ökad kontroll, bättre överblick och leder till ett proaktivt arbetssätt

 • 5 - Försäljningsprocess
  5 - Försäljningsprocess
  Duración: 01h06min | 23/04/2015

  I veckans avsnitt pratar Oliver Lopez & Michael Alphov om vad som krävs för att ha effektiv och strukturerad försäljningsprocess.

 • 4 - Appar i arbetslivet
  4 - Appar i arbetslivet
  Duración: 52min | 09/04/2015

  I veckans avsnitt pratar Alphov & Lopez om vilka appar de använder dagligen och hur de använder dem för att effektivisera sitt arbete. 

 • 3 - Att sätta och uppnå sina mål
  3 - Att sätta och uppnå sina mål
  Duración: 58min | 26/03/2015

  Att sätta mål är ett bra verktyg för framgång. Hör Alphov & Lopez prata om hur man jobbar smart med mål och hur man kan lyckas med sitt målarbete.  

 • 2 - Effektiva möten
  2 - Effektiva möten
  Duración: 01h01min | 12/03/2015

  I avsnitt två tar Alphov & Lopez upp ämnet som alla har en synpunkt gällande, nämligen hur man kan göra möten mer effektiva och framgångsrika. 

 • 1 - Pilotavsnittet
  1 - Pilotavsnittet
  Duración: 53min | 17/02/2015

  Pilotavsnittet där du lär känna Alphov & Lopez

Informações: